Íme a tejfölös krumplileves receptje laktózmentes változatban.
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
30 dkg száraz kolbász
1 zacskó szárított petrezselyemlevél
5 dkg sárgarépa
2 db babérlevél
só
1,5 dl laktózmentes tejföl
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répát, a kockára vágott krumplit és a petrezselyemlevelet. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.