Mákos guba nem kifliből

A karácsonyi mákos gubát a legtöbben kifliből készítik. Mi most egy másfajta receptet mutatunk be, ami finomabb és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj – laktózmentes, 5 dkg cukor, 3 dl tej – laktózmentes, kis kávéskanál só, méz, mák.

Elkészítés:

A kalácstésztát kissé keményebbre dagasztjuk, megkelesztjük, deszkára téve, burgonyametélt (nudli) módjára, lisztes deszkán megsodorjuk, kb. 1-1,5 cm darabokra felvágjuk, lisztezett sütőlapra rakosgatjuk. 200 C-os sütőben rózsaszínűre megsütjük.

Fogyasztás előtt, egy szűrőkanálnyi tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszünk, 2-3 másodperc után kiszedjük, és nagyobb tálba tesszük. Ezt többször ismételjük. Langyosított mézet öntünk rá és finomra őrölt mákkal megszórjuk, összekeverjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük